Haarolie voor optimale haarverzorging

6 Tips Voor Gezonder En Sterker Haar Voor Mannen in 2023

Een volle haardos, de wens van vele mannen. Gelukkig heb je hier zelf enigszins invloed op, door verschillende maatregelen te nemen kan je beschikken over gezonder en sterker haar.

Onze barbers geven je 6 tips om als man werk te maken van je haarverzorging.

1. Gebruik een kwalitatieve, natuurlijke shampoo

Als je voor het (online) schap met shampoos staat dan zie je door de bomen het bos niet meer. Voor elk haartype is er wel een shampoo beschikbaar van tientallen merken. Maar waar moet je nu echt op letten? Wat je ook doet, kies voor een natuurlijke shampoo met zo min mogelijk synthetische ingrediënten.

Synthetische ingrediënten kunnen je hoofdhuid uitdrogen en je haar beschadigen. Helaas zijn er veel shampoos op de markt met synthetische ingrediënten.

Een natuurlijke shampoo bestaat (grotendeels) uit natuurlijke ingrediënten. Dit zijn ingrediënten met een krachtige werking zonder schadelijk te zijn. Door te kiezen voor bijvoorbeeld een natuurlijke keratine shampoo zal je op de lange termijn stralender haar hebben én minder last hebben van haarproblemen, zoals dun haar, gespleten haar en roos.

2. Ontspan je haar

Je haar krijgt dagelijks veel te voor duren: je gaat er met je handen doorheen, je zweet, het regent of zon schijnt fel. Dit heeft allemaal effect op de gezondheid van je haar.

Ben je een dag thuis aan het werk of ga je alleen een rondje wandelen met je vriendin?
Laat dan de haarwax een dagje achter wegen. Zo kan je haar even ‘’uitrusten’’

Probeer daarnaast niet elke dag je haar te wassen, maar zorg dat hier één of meerdere dagen tussen zitten. Als je elke dag onder de douche stapt, dan kan je er ook voor kiezen om je haar gewoon is uit te spoelen met water in plaats van met shampoo of een conditioner.

3. Gezonde levensstijl = gezond haar

Inmiddels is bekend dat een gezonde levensstijl niet alleen een positieve invloed heeft op je fysieke en mentale gezondheid, maar ook op de gezondheid van je haar. Een gevarieerd dieet met voldoende vitamines en mineralen zorgt dat je lichaam alles binnenkrijgt om zichzelf te onderhouden.

Betreft je haar is het verstandig om extra op een aantal vitamines te letten: Biotine, vitamine C, vitamine D en Zink.

4. Was je haar met lauwwarm water

Een warme ofwel hete douche kan heerlijk zijn, dat snappen we. Maar het is niet zo goed voor je haar en hoofdhuid. Door het hete water kunnen je haren uitdrogen en veel vocht verliezen. Wanneer je kiest voor lauwwarm water heeft je haar meer kans om goed te hydrateren.

5. Kies voor een kwalitatieve kam of borstel

Zoals met veel dingen in het leven, geldt ook voor haarverzorging de term ‘’Goedkoop is duurkoop’’. Bij het kopen van een verzorgingstool die je elke dag gebruikt, zoals een kam of borstel, is het belangrijk dat je kijkt naar de kwaliteit en de functionaliteiten. Een goede styling kam kan een groot verschil maken voor jouw kapsel en look.

Daarnaast zorgt een kwalitatieve kam of haarborstel voor stralender haar en een verzorgde look. Dat is precies wat je zoekt.

6. Plan je kappersafspraken in

Een frisse uitstraling, je kan er zelf veel aan doen om dit te hebben. Maar betreft je kapsel is een bezoek aan de barber of kapper wel echt aan te raden. Zij kunnen je haar in model knippen en daarnaast de gespleten haarpunten verwijderen. Dit zorgt voor een opfrisbeurt van je haar én een bevordering van je haargroei.

Altijd op de hoogte van de laatste verzorgingstips?

Wil je gratis tips en tricks ontvangen van onze barbers voor gezond en sterk haar?

Volg ons dan via Instagram, Facebook en TikTok.

← Ouder bericht Nieuwer bericht →

Laat een reactie achter

Blogs

RSS
Haarwax, styling crème pomade of haar paste: Wat is nou het verschil?

Haarwax, styling crème pomade of haar paste: Wat is nou het verschil?

Sta je voor het eindeloze schap haarproducten en vraag je je af welk product het beste bij jouw behoeften past en wat het verschil is?...

Lees verder
Foto verzorging haar serieus genomen Amoeri Products

Haarverzorging Voor Mannen: 4 Musthaves in 2023

Jezelf op je best voelen en er goed uitzien, dat is waar je elke dag mee bezig bent. Een essentieel onderdeel van je uitstraling is...

Lees verder